Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2019 20:07 - България под евроатлантическа власт.
Автор: ivonti10 Категория: История   
Прочетен: 6793 Коментари: 11 Гласове:
10

Последна промяна: 21.03.2020 20:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тази статия ще я напиша защото често слушам и чета как България била независима но реално от моя гледна точка това не е така. Дали един човек които вземе голям заем от банката и трябва да го изплаща 30 г. е независим. Или този човек който работи над 40 часа седмично за минималната заплата която едвам покрива разходите му е независим. Накратко дали хора които работят за да покриват разходите си, заемите си и не напускат работа въпреки слабото заплащане най вече от страх да не останат на улицата със задължения и без пари са независими. Това са въпроси от личностен характер но той е в сила и за една държава защото хората правят държавата. Няма как да има независим хора и да има зависима държава или обратното. Всичко върви ръка за ръка.

През последните години много хора се запитват какво става в държавата България. Ширеща се корупция. Нарастваща битова престъпност. Престъпници с по над 20-30 дела не са осъждани. Деца раждат деца(основно от ромският етнос). Бедноста ставаща все по прогресивна, пенсионери ровещи в кофите за смет и още много отрицания. Това всичко българите го свеждат до едно изречение “Няма такава държава”, и много правилно. Българите бяха излъгани в началото на 90-те години на XX век, те очакваха независимост и силна България а получиха най бедната държава в ЕС. Заради лошо управление на престъпни политици, чиновници и не без платените от вън НПО-та които всекидневно по медиите ни говорят за евроатлантически ценности. България не се превърна в държава която да диктува глобалната политика подобно на САЩ, Русия или Китай а дори не можа да стане регионална сила от типа на Турция или Швеция. България в момента е до толкова независима “че нищо не зависи от нея”. 

В момента България е в същото положение както през 70-те години на XIII век. Тогава България изпада до положение по едно и също време да е васална държава на Византийската империя, Унгарското кралство и Златната орда(основно от автономното държавно образоване на хан Ногай в Златната Орда). Сега България е абсолютно зависима от САЩ и ЕС. Но има и съществени разлики като например че през 70-те на XIII век българите са плащали данък на основните регионални сили но са имали военна независимост и фискална независимост. Можели са да секат монети без да се съобразяват с другите държави.

Евроатлатизъм:

Този термин се въвежда от британеца Х. Макиндер в края на 40-те години на XX век.

Евроатлантизма е система която има за цел да обособява хегемонията на САЩ над Европа, първо чрез план”Маршал” за налагане на американска хегемония а по късно и чрез световната банка. След това идва военната зависимост чрез НАТО която организация се управлява почти изцяло от САЩ и в по малко от страните в Европа. След разпадането на възпиращите интересите на САЩ източен блок и СССР, Евроатлантизъм и Евроатлантически ценности придобиха по мащабен характер а именно глобална хегемония на САЩ вече и над останалият свят.

 image 

                                           Знамето на Евроатлантизма

 История:

След падането на комунистическият режим в България и източна Европа много хора си помислиха че България ще стане истинска независима държава. Но всичко беше лъжа. Евроатлантиците си накупуваха български политици.

Първото анти българско правителство и Евроатлантическо беше правителството на ОДС(1997 - 2001 г.) на Иван Костов. Тогавашното правителство започна преговори за влизане на България в ЕС и НАТО като не се интересуваше от състоянието и исканията на българският народ. Още тогава президента на България издигнат СДС Петър Стоянов каза едно емблематично изречение а именно:

“България ще спазва международните норми на поведение дори с цената на отказ от националния суверенитет”

От своя страна И. Костов беше казал:

“Ние не интерпретираме българската политика през българския национален интерес”.

Тези две изречения показват нагласата на тогавашните власт имащи в България.

Престъпната превитизация по времето на И. Костов допълнително утежни положението в България.

Искам само да вмъкна че всеки които иска може да провери къде работят децата на тези политици. Но не се учудвайте, ако не са в България и не работят за български заплати.

Престъпната превиризация счупи гръбнака на българската икономика. Продажбата на големи както и печеливши предприятия и заводи за жълти стотинки и неизгодните договори подписани с международни компании са в ущърб на обикновения гражданин и данъкоплатец.

На 01.07. 1997г. по времето на ОДС в България е въведен т.н валутен борд при който БНБ става частично зависима от световната банка. 

След правителството на ОДС идва правителството на българският цар в изгнание Симеон Сакскобурготски или накратко Симеон II. Правителството на НДСВ не отстъпва много на предшествениците от ОДС. България за да влезе в НАТО през 2014 година, унищожава голяма част от въоръжението си основно ракети и самолети а армията е сведена като цяло до по малък числен персонал от времето на Ньойският договор от 1919 г. Продадени са енергоразпределителните дружества поставяйки енергийната сигурност на страната под диктата на чужди фирми.

След НДСВ идва правителството на Коалиция за България(основно БСП) но и тя не отсъпва по нищо на предшествениците. През 2006 г. България безвъзмездно(безплатно) дава на САЩ и НАТО свой бази, по този начин България се превръща в единствената държава в света която САЩ и в частност НАТО не плашат за използване на военни бази. Турция, Италия, Германия печелят десетки милиони долари($) от наеми за своите военни бази експлоатирани от САЩ и НАТО. В началото на 2007 г. България влиза в ЕС(Европейският съюз) но това не е безплатно. Държавата се отказва от своя суверенитет в сферата на икономиката като започва да изпълнява ограниченията наложени от ЕС чрез т.н квоти. В сферата на съдебната власт както и в земеделието.

Но това не е края, с идването на прозападната партия ГЕРБ на Б. Борисов България под натиска на САЩ и НАТО се отказва от изграждането на 7- ми блок на АЕЦ Козлодуй и изграждането на АЕЦ Белене. Спрян е и уж неизгодния проект за газопровода от Русия “Южен поток” който в последствие се превръща в “Турски поток” . След превръщането на проекта “Турски поток” българските управляващи отчаяно започват да търсят начин газта да премине от Турция към България но за сега няма нищо сигурно или поне предварителен документ който да гарантира руска газ за българският пазар чрез Турция. По времето на ГЕРБ не веднъж посланиците на САЩ изказват мнения и задават риториката относно

“пътя” по който трябва да върви България.

Само да припомня едно изказване на Б. Борисов през 2015 година:

“Ние се отказахме от строителството на енергийните проекти с Русия, включително „Южен поток", в интерес на САЩ”.

Това е още едно доказателство за васалитета на България към чужда страна.

През 2018 г. България влезе в чакалнята за еврозоната чрез ERM II, основните преговори започнаха през 2020 година и както се вижда през 2024 г. може Еврото(€) да стане официална валута в България. Отказвайки се от българската основна валута ЛЕВ фискално България чрез БНБ става абсолютно зависима от Европейската Централна Банка/European Central Bank(ЕЦБ) което следва, че България не може да имитира(печати) валута без съгласието на ЕЦБ.

 

Изводи:

Държава която няма собствена независима армия, икономика и фискална политика няма как да бъде истински независима държава. Модерното завладяване и робство не е както преди 500 - 1000 или 2000 години чрез война и армии, а чрез икономически и финансова зависимост в която се поставя една определена държава. Това че дадена държава фигурира в картата на света и в учебниците по география не я прави независима, правия просто територия!

 

 




Гласувай:
12



1. apostapostoloff - Русофилистични
20.02.2019 20:40
тъпизми.
цитирай
2. lexparsy - Сто процента съм съпричастен на мислите ти...
20.02.2019 21:59
и абстрактно може да се добавят и още, и то очевидни за все още останалите здравомислещи хора.
   А аз бих добавил не факти, а принципни мисли...
   Най голямата демагогия и лъжа с която управляват и експлоатират хората е че „искат да има РАВЕНСТВО между тях“ и че „искат да им се ПРЕДОСТАВИ СВОБОДА“ и за това трябва хората „ДЕМОКРАТИЧНО“ да си „изберат ЕЛИТА“ който да им каже ТОЧНО КАК се тълкуват РАВЕНСТВО и СВОБОДА, докато СЪЗДАВАТ ЗАКОНИ, които ...Резултата винаги е ВИДЕН, когато настъпи катарзиса на една лъжа (Комунизма), за да я превъплътят в друга в която думата на ДЕМОКРАЦИЯ и липсва едно пак голямо НО.
   А я си спомнете някое си ГЛОБАЛНО ОБЕДИНЯВАНЕ на етнически, национални, верски, социални, културни и т.н. Интереси... КОЕТО ДА НЕ Е ЗАВЪРШИЛО И КАТАСТРОФАЛНО И С МНОГО СТРАДАНИЕ И КРЪВ !!!
   А Суверенните Държави тепърва ще осъзнават в какъв Капан са и ПАК са влезли и какво ги очаква.
   Дали сме под РОБСТВО ЛИ? Ами ако имаме валидна конституция на Суверенна Държава, то тя е хилядократно нарушена само с подчиняването и на Чужда, а от там и от „Закони“, които пък безскрупулно са нарушени от безразборни „наредби“.
   И даже да не помним, може да се огледаме какво е останало даже и след тежкия сив и безскрупулен Комунизъм. Етническа и Верска принадлежност, Култура, Социални придобивки (като безплатно образование и медицина), Икономическа независимост (поне някаква си), Независима Армия, Природа и т.н. Даже от тези, които Социализма се беше смилил да ни предостави, за да си мълчим... НЕ Е ОСТАНАЛО НИЩО!!!

   ИЗВОД – Демоса на тази Евро-Атлантическа Демокрация, е поробен и експлоатиран. А родните ни „демократични правителства“, освен че явно предават националните интереси, но и извършват ЯВЕН ГЕНОЦИД, даже на това което е останало от народността ни!!!

Най голямата Свобода на човека е да бъде Различен, и да позволи и на другите да Са! А в това се състои и Смисъла и Красотата на Света ни.

А вижте... какво ни Даряват на готово. Силиконова Еднаквост на мислите, симултанно с Полова Разнородност на Душата и още какво... Огледайте се!

П.П. А КОЙ ли е този Апостол, който би се наел да убеждава да се спасим. И още една титла на името му да лепнем... няма да се наеме :-)))
цитирай
3. lexparsy - А бинарния ни антагонизъм е „най-полезното“ за Елита ни, и „демократично“ Вменен!
20.02.2019 22:27
apostapostoloff написа:
Русофилистични
тъпизми.

Защо трябва да сме Фили или Фоби с Руснаците??? Ами Те са ни Родни и „църковно славянския“ ни български говорят. Само че каквото Те са укрили като факти и артефакти от историята ни, никой от „запада“ не е...

Отдавна е практика да ни се внушават и предизвикват Противоречия, заедно с Неразбиране и „нечия“ Омраза, и то само с цел да ни предлагат Готови решения. Докога ще се връзваме на този „Номер“?

Извини Иво, че се намесвам в коментар, но ако греша, поправи ме моля!
цитирай
4. getmans1 - Чуден анализ, който стъпва върху ...
20.02.2019 22:31
Чуден анализ, който стъпва върху нищото и една дефиниция за евроатлантизма изказана от някой си. Да започнем от ипотеките, уважаеми авторе едно жилище преди 89 г се изплащаше средно за 30 години с заем от ДСК а думата ипотека беше „мръсна дема„.
Мисля, че съвсем преднамерено автора прескача най-големия грабеж в българската история след този след 44-та година ... и двата грабежа извършени от едни и същи хора разбира се, че не физически а като представители на една и съща каста-БКП.
Точно В годините които премълчавате е унищожена и т.н. велика армия ... та как се подържа армия при положение, че при Ж. Виденов пенсията струваше няколко долара.

НПО-тата, отделно че самата държава финансира най-много такива като контра-пункт на министерствата остават чуждестранните. Доббре, но в нета бъка от информация за най-омразните ВИ като Америка за Българи и Сорос докато за фондациите на Станка Шопова и Светлана Шаренкова нищо ... регистирирани по апартаменти ... в последно време се активизираха и дано поне нещо са променили. За финансирането на десетките русафилски организации нито бъкел, за НБО ШИПКА също, за ВС В. Левски също.

Предприятията за които така горко плачете Г-н инж. ако сега работеха дори и аец Блене да беше факт пак щеше да има режим на тока ... от 1978 год. до 1990-та България жива в режим по 8-9 месеца в годината.

Колкото до ЮП ако Русия искаше да го прекара през България и Сърбия можеше да го направи както ТП ... ДА ПОЛУЧАВА ПАРИТЕ НА ГРАНИЦАТА СЛЕД ЧЕРНО МОРЕ ... така, че авторе защо те искаха тръбите през България и Сърбия да са техни и по тях да не може да тече газ от трети страни и на наша територия да има някаква конкуренция... значи през Турция магат да се спазят условията на ЕС но през Блгария не може... в този контекс са и думите на ББ които сте сложили в курсив.

Като споменавате ПЛАН МАРШЪЛ, да питам чували ли сте за нещо подобно на САЩ към болшевишка Русия ... а за вечна благодарност от този факт, ... както и към Европа ... сега САЩ просто искат от натовските държави по-голяма финансова отговорност ... което в никой случай не значи, че са слаби ... но щом ползваш идва и времето да си плащаш.
цитирай
5. morskipesni - "Евроатлантиците" са най-ненавистните врагове на България!
21.02.2019 09:54
Точно ТЕ прогониха 2 милиона читави, интелигентни българи! ТЕ са антиевропейци! ТЕ са туркофили и циганофили! нашата българска МИСИЯ бе ОБЕДИНИТЕЛНА - СЪЮЗ между ПРАВОСЛАВИЕТО и Европа. Вместо това, ПРЕДАТЕЛИТЕ натъпкаха Родината ни в ямата..
цитирай
6. merlin68 - Няма независими държави и хора в ...
21.02.2019 14:36
Няма независими държави и хора в глобалния свят, всички зависят едни от други, затова по-точно е да се каже, че не сме суверенна държава. Тоест, интересите на държавата ни и на нас като граждани, не се отчитат при взимане на решения касаещи България и българите. Това, както пише и авторът, е възможно благодарение на един платен политически "елит", разположен в ляво, дясно и център. Тоест ние сме бананова република с добре имитирана демокрация.
Анализът е чудесен, ще си позволя само една малка корекция:
България няма да стане парично зависима от Европейската банка след като въведем еврото, България вече е зависима и не провежда своя парична политика от въвеждането на Валутния борд.
И само да допълня един цитат на Бойко Борисов, който той обичаше да повтаря през първия си мандад, а днес вече - не, защото пиарите му обясниха, че той е Министър-председател, а не Генерал-губернатор:
"Истинските ми оценки идват от Брюксел и Вашингтон".
цитирай
7. oia - Всички сме независими----ОТ НАС ...
21.02.2019 16:13
Всички сме независими----ОТ НАС НИЩО НЕ ЗАВИСИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
8. barin - Здравей, ivonti10. България и сега ...
21.02.2019 16:46
Здравей, ivonti10. България и сега е зависима, защото има валутен борд. Той от една страна ни пяази, но не съвсем, защото има риск от хиперинфлация. Ако приемем еврото за валута няма да се обвържем повече, отколкото сега с Европейския съюз. Може да стане по-лошо, ако се направи някаква машинация и фиктивно изравняване при прехода от една валута в друга. Финансистите ще изчислят много точно заплатите, но търговците и вносителите ще закръглят към по-голямото. В съвремения свят няма как да не сме обвързани и зависими. Малко държави могат да си го позволят.
Поздрави!
цитирай
9. ivonti10 - Здравей, ivonti10. България и сега ...
21.02.2019 17:42
barin написа:
Здравей, ivonti10. България и сега е зависима, защото има валутен борд. Той от една страна ни пяази, но не съвсем, защото има риск от хиперинфлация. Ако приемем еврото за валута няма да се обвържем повече, отколкото сега с Европейския съюз. Може да стане по-лошо, ако се направи някаква машинация и фиктивно изравняване при прехода от една валута в друга. Финансистите ще изчислят много точно заплатите, но търговците и вносителите ще закръглят към по-голямото. В съвремения свят няма как да не сме обвързани и зависими. Малко държави могат да си го позволят.
Поздрави!


Здравей. Аз мислех да пиша и за валутния борд и зависимостта от него, но все пак при него БНБ може да печати национална валута. Което е все пак някак си по приемливо.
Поздрави и то мен!
цитирай
10. lexparsy - НАЙ ГОЛЯМОТО РОБСТВО Е ТОВА ПРИДОБИТО НАД МИСЛЕНЕТО НИ... ГОСПОДА!!!
21.02.2019 19:45
   След като сме кацнали в „тинята“, най добре е да погледнем по-отвисоко къде сме... ако не можем да хвръкнем ще ходим или лазим...
   КОЙ КАЗА...И ОТ КОГА... че не може да бъдем Независими и Различни Етнически, Верски, Културно, Социално, Икономически, Военно ... тоест СУВЕРЕННИ !!! Но пак да имаме Контакти и Обмен на Същите Тези, но Уникални ценности срещу ДОБРОВОЛНО ЗАКУПЕНИТЕ от на с Чужди... а Не Натрапени...
   Я посмислете... колко време Хората така са се радвали на Различността си... и са се Борили СВОБОДНО и СУВЕРЕННО с Живота си даже... да я ЗАЩИТЯТ...
   Ако някой са забравили, да знаят.. че Никой не изгубва Родовата си памет... особено Българите! Древна е!
цитирай
11. ivonti10 - България под евроатлантическа власт.
23.02.2019 12:17
lexparsy написа:
   След като сме кацнали в „тинята“, най добре е да погледнем по-отвисоко къде сме... ако не можем да хвръкнем ще ходим или лазим...
   КОЙ КАЗА...И ОТ КОГА... че не може да бъдем Независими и Различни Етнически, Верски, Културно, Социално, Икономически, Военно ... тоест СУВЕРЕННИ !!! Но пак да имаме Контакти и Обмен на Същите Тези, но Уникални ценности срещу ДОБРОВОЛНО ЗАКУПЕНИТЕ от на с Чужди... а Не Натрапени...
   Я посмислете... колко време Хората така са се радвали на Различността си... и са се Борили СВОБОДНО и СУВЕРЕННО с Живота си даже... да я ЗАЩИТЯТ...
   Ако някой са забравили, да знаят.. че Никой не изгубва Родовата си памет... особено Българите! Древна е!


Прав си, поздрави от мен !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivonti10
Категория: История
Прочетен: 239652
Постинги: 27
Коментари: 67
Гласове: 269
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930