Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2017 20:34 - ФАЛШИФИКАЦИИТЕ В БЪЛГАРСКАТА УИКИПЕДИЯ И КОЙ СТОЙ ЗАД ТЯХ?
Автор: ivonti10 Категория: История   
Прочетен: 5818 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 04.09.2017 16:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                      ФАЛШИФИКАЦИИТЕ В БЪЛГАРСКАТА УИКИПЕДИЯ
                                                              И КОЙ

                                                     СТОЙ ЗАД ТЯХ?

 

Уикипедия е най голямата и използвана за разнобразни справки електронна енциклопедия, тя се редактира от самите потребители.

Какво би станало ако държавна или частна организация намери няколко човека и им се плати за да почнат да пишат фалшификати в уикипедията или други сайтове?

Ясно е! Ще започват да пишат това което им се диктува а не това което е вярно и доказано. Това се нарича “тролене” а хората които го правят “тролове”. От няколко години се наблюдава такова ”тролене” и в българската Уикипедия. Основно се “троли”( по нататък ще го наречем с истинското название ФАЛШИФИЦИРАНЕ) в сектора история на България и свързаните с нея статии.

 

Хората които го правят реално не са много потребители а една шепа но са създали проста схема за фалшифициране. Схемата е правят един реален профил и няколко фалшиви.

Защо го правят ли? Просто е, защото ако трябва да се гласува за определена статия профила има правото само на един глас. Колкото повече профила имаш толкова повече гласове може да дадеш за съответната статия или против нея.

Второто което е да успеят да вкарат човек(профил) като администратор в Уикипедия, естествено “ всички профили на троловете” гласуват за него а след като този профил има право да блокира тези които започнат да пишат истината или да премахват лъжите.

Третия е чрез създаване на така наречените администратори като автоматично им за задава кое е вярно и кое грешно. Задавайки на такъв БОТ грешна информация той автоматично започва да трия всяко редактиране от не оторизиран профил(истински) и допуска редакции само то тези редактори които са му въведени да им допуска редакциите.

 

Защо не трябва да допускаме фалшификации в българската история?

Защото тя се чете от много хора а тези които искат да научат повече за своята история първо четат в Уикипедия. Фалшивите статии заблуждават тези хора от която огромна част са нашите деца започват да вярват в умишлено променените статии в Уикипедия. Променяйки историята тези хора се опитват да изкривяват съзнанието най вече на уязвимата част от интересуващите се а именно ДЕЦАТА и да им втълпят неистини. Също така когато чужденец иска да научи нещо за България едно от първите неща е да погледна е Уикипедията и четейки невярната информация той я приема за вярна.

 

Кой са профилите на "троловете" в българската Уикипедия които системно фалшифицират българската история а от няколко месеца усилено и в английската Уикипедия.

 

Бюрократи(супер администратор):

Nk - има и втори но потребителски профил Sherpa. Този човек се представя с името Спас Колев.

 

Администратори:

Алиса Селезньова

Izvora

Молли

Iliev 

Vodnokon4e

и още други.


Бот администратор:

PSS

и още други.


Потребители(Редактори):

Jingiby -Един от най активните.

Miko

има още други.

Вероятно някой от тях е фалшив профил но това трябва да се разследва от КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ НА Р. БЪЛГАРИЯ. Тези администратори и редактори са постоянно “дежурни” в българската Уикипедия. Интересен е факта че когато и да промениш нещо тези профили до 30 мин. вече са възстановили в стария формат статията което навежда на мисълта че тези потребители постоянно са в Уикипедията. От тук следва и въпросите:

Тези хора къде работят? Щом имат толкова свободно време да са в Уикипедия.

Как живеят? Като не работят то как така оцеляват защото ако не работят никой няма да им плати.

Как точно винаги едни и същи профили се подкрепят?

Защо тези профили се интересуват на над 90% от историята на България и свързаното с нея като култура, религия, етнос? Но не редактират напримерно спортните или икономическите страници в Уикипедия.

 

АКО ИМАХМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА СЕГА СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ, ПРОКУРАТУРАТА И ДАНЪЧНИТЕ БИХА СЕ ЗАИНТЕРЕСУВАЛИ КОЙ СТОЙ ЗАД ТЕЗИ ПРОФИЛИ. ДАЛИ СЕ ПЛАЩА И АКО Е ТАКА КОЙ ПЛАЩА И ОТ КАКВИ ПОДБУДИ. СЪМНИТЕЛНО Е АКО СЕ ПЛАЩА ТЕЗИ ХОРА ИЛИ ОРГАНИЗАЦИИ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ЗА ТАКАВА ДЕЙНОСТ.

НО ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДЯТ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ.




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Редакторите в българската част на
04.09.2017 15:39
Уикипедията са стопроцентови отрепки, простаци и дегенерати. Най- добре ще е да ги издирим и да ги смажем от бой!
цитирай
2. ivonti10 - Уикипедията са стопроцентови о...
08.10.2017 16:54
apostapostoloff написа:
Уикипедията са стопроцентови отрепки, простаци и дегенерати. Най- добре ще е да ги издирим и да ги смажем от бой!

Лошото е че явно някой с пари стой зад тях иначе отдавна да са ги изритали от там.
цитирай
3. shtaparov - Допускам че зад тях стои онази го...
27.12.2017 13:24
Допускам че зад тях стои онази голяма европейска столица,по чието нареждане от 60-70 години се фалшифицира Българската история. Те навярно получават финансиране от там- затова получават доходи,работата им е да пишат лъжи и да взимат заплати за това.
цитирай
4. barin - Здравей, Иво. Аз също пиша във Wi...
15.01.2020 19:29
Здравей, Иво. Аз също пиша във Wikipedia, но не винаги приемат или после редактират това, което пиша. Единствено за св. Нина ми премахнаха написаното. Писал съм по различни теми, но само там, където забележа, че няма или е малко информацията. Поне ми приеха списъка на владетелите на Волжка България и доста неща за кан Тервел. Все пак за най-добро мисля, че е първата ми изява- за жирокомпаса.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivonti10
Категория: История
Прочетен: 233359
Постинги: 27
Коментари: 67
Гласове: 269
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031